سؤالات متداول

  • در زمان مراجعه به پزشک چه اقداماتی صورت می گیرد؟

    در ابتدا به بررسی سن زوجین و سپس سابقه بیماری ها و جراحی ها پرداخته می شود و مواردی مانند منظم بودن یا نبودن سیکل بارداری،درد های هنگام قاعدگی، سندروم تخمدان پلی کیستیک و …بررسی میشود. درخانمهایی که قاعدگی های منظمی را دارند امکان بارداری بیشتر است. تست پاپ اسمیر از خانم گرفته می شود و دهانه رحم از نظر عفونت مورد بررسی قرار می گیرد.برای بررسی رحم و تخمدان نیز از سونوگرافی استفاده خواهد شد.در برخی موارد نیز تست های هورمونی گرفته می شود و پس از تمام این موارد برای درمان وانتخابروشمناسبدرمان پزشک به زوجین کمک می کند و برای روند درمان برنامه ریزی می کند.

  • چه زمانی یک زوج باید برای درمان ناباروری اقدام کنند؟

    در مواردی که زوج بیشتر از یک سال برای بارداری اقدام می کنند، از هیچ روش پیشگیری نیز استفاده نمی کنند و در کنار یکدیگر هم زندگی می کنند اما باز موفق به بارداری نشده اند باید برای رفع ناباروری به متخصص زنان مراجعه کنند.

  • نیاز به انجام آزمایشاتی هم توسط آقا می باشد؟

    در همان مراجعه اول انجام یک اسپرموگرام نیز برای مرد ضروری می باشد ، که با توجه به نتایج آزمایش مشخص می شود که آیا نیاز به مراجعه به متخصص اورولوژی و انجام سایر آزمایشات اسپرم وجود دارد یا خیر.

  • علت های ناباروری اغلب مربوط به خانم می باشد یا آقا؟

    با توجه به آمار بین 60 تا 70 درصد دلایل ناباروری مربوط به خانم ها و بین 30 تا 40 درصد موارد ناباروری نیز مربوط به آقایان می باشد.البته ممکن است در یک زوج هم خانم و هم آقا دارای مشکلاتی باشند و ناباروری در اغلب اوقات فقط یک علت ندارد.مثلا ممکن است خانم هم دچار مشکل در تخمدان و هم مشکل در لوله های رحمی اش باشد. در مرد نیز همین امکان وجود دارد.علت های ناباروری همیشه باید به طور دقیق بررسی و شناخته بشوند تا بتوان برای درمان صحیح آن اقدام و برنامه ریزی کرد.

  • آسان ترین روش درمان کدام است؟

    آسان ترین مشکل در ناباروری مشکلاتی است که مربوط به تخمک گذاری می باشند. در این موارد اغلب خانم ها با مشکلاتی نظیر تخمدان کم کار و یا تخمدان مبتلا به پلی کیستیک مواجه می باشند که اغلب با تجویز داروهایی خاص این مشکلات و مصرف داروها توسط خانم، چندین تخمک آزاد می شود و این مشکل به راحتی حل می شود. در این نوع از ناباروری و درمان اغلب اوقات نتیجه موفقیت آمیز می باشد و اگر غیر از این باشد پزشک به بررسی بیشتر درباره رحم و تخمدان و لوله های رحم می پردازد. در مواردی که چسبندگی لوله در خانم وجود داشته باشد با روش هایی مانند هیستروسکوپی به درمان این مشکل می پردازند. اما در مواردی که فقط یک لوله دچار چسبندگی شده باشد خانم می تواند با لوله سالم اقدام به بارداری کند.

  • آیا عامل سن در ناباروری موثر است؟

    زنان با افزایش سن امکان بارداری آنها کاهش می یابد. بهترین سن برای بارداری زنان از ۲۰تا ۳۰ سالگی می باشد. سنین بین ۳۵ تا ۵۰ سالگی روند کاهش امکان بارداری وجود دارد. کمترین درصد امکان بارداری در سن ۴۰ تا ۵۰ سالگی می باشد. احتمال ناباروری نیز در سنین بالای ۳۵ سالگی در زنان می باشد که باعث مشکلات دیگری در جنین می شود .عوارض بارداری در سنین بالا در زنان باعث نواقض ژنتیکی نوزاد می شود.